Hoe verstuur ik marketingberichten gebaseerd op patiëntgegevens?

In Animana kunt u eenvoudig mailings versturen naar uw cliënten. Met de mailingfilters kunt u snel op cliënt-, patiënt- en productgegevens filteren, zodat u een marketingcampagne kunt versturen. Dit is een geweldige manier om uw cliënten te informeren over nieuwe ontwikkelingen of promoties zoals een kortingsactie, een nieuwsbrief of een nieuw product. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het mailingfilter op patiëntgegevens kunt gebruiken om een mailing te versturen.

Voordat u begint

This is box title
  • Om mailings te kunnen maken en verzenden heeft u de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Voor de mailing die u wilt versturen, moet u standaardteksten hebben aangemaakt. Met de juiste toegangsrechten kunt u teksten aanmaken in > Algemene Instellingen > Content Designer. Zorg ervoor dat de categorie en context van de brief staan ingesteld op “mailing”.

Stappenplan

This is box title

Voorbeeld: U wilt een mailing versturen aan uw cliënten, die een huisdier hebben zonder microchip.

1. Ga naar > Mailing > Mailing Filter Toepassen Patiënten.
  2. Geef aan hoe u deze mailing wilt versturen.

3. Als deze mailing een eerder verzonden mailing opvolgt, en dus alleen verstuurd moet worden aan cliënten die de eerdere mailing hebben ontvangen, kunt u de eerdere mailing selecteren uit het dropdownmenu “mailing gehad”.

4. Het is mogelijk om te filteren op diersoort en ras.

Wilt u zoeken naar patiënten die recent actief zijn geweest, dan kunt u een datum selecteren met behulp van de datumkiezer of door de datum rechtstreeks in het veld “laatste activiteit na” in te geven. Alleen patiënten met een activiteit na die datum worden dan in de zoekresultaten getoond.

5. U kunt filteren op geslacht.

6. Als u patiënten van een bepaalde leeftijd wilt aanschrijven, kunt u zoeken met behulp van de “geboren tussen” datumselectievelden.

This is box title
    De optie “geboren tussen” is eigenlijk een datumfilter; als u “filter toepassen leeftijd” aanvinkt, dan wordt er gefilterd op de geboortedatum en als u “filter toepassen verjaardag” aanvinkt, wordt er gefilterd op de verjaardag.
  7. Richt de mailing aan patiënten met een bepaald gewicht door het invoeren van “minder dan of gelijk aan” (<=) of “groter dan of gelijk aan” (>=) gewichten. Als u met microchips werkt, kunt u ze hier specifiek opnemen of uitsluiten.

8. Heeft u in stap 2 “brieven”, “e-mail” of “sms” geselecteerd, dan moet u hier aangeven welke standaardtekst gebruikt moet worden voor deze mailing.

9. Klik op Toon Selectie om de zoekresultaten te zien. Controleer de lijst en vink indien van toepassing de cliënten uit aan wie u de mailing niet wilt versturen.

10. Klik op Print/Verstuur Selectie om de mailing te versturen aan de geselecteerde cliënten.

Hoe kan ik zien welke mailings ik heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Mailinggeschiedenis.
  2. U ziet een overzicht van alle mailings die door Animana zijn verstuurd. De datum van de mailing, de verzendmethode, het onderwerp van de mailing en het aantal ontvangers staan in het overzicht vermeld.

This is box title

TIP: U kunt de kolommen sorteren door op de pijlen boven een kolom te klikken.

Hoe kan ik zien welke mailings ik via sms heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Overzicht Verzonden SMS.
  2. U ziet een overzicht van alle sms-berichten die door Animana zijn verzonden. De datum van het sms-bericht, de tijd, het mobiele telefoonnummer, de naam van de eigenaar en het huisdier, de gebruikersnaam van de gebruiker die het sms-bericht heeft verstuurd, de context, het aantal sms’jes en de status wordt vermeld. Voor sms-berichten die via een mailing zijn verzonden, wordt de context “mailing” gespecificeerd.

This is box title
    TIP: U kunt de kolommen met een pijl bovenaan sorteren door op de kolomnaam te klikken.