Hoe verstuur ik marketingberichten gebaseerd op patiëntgegevens?

In Animana kun je makkelijk mailings versturen naar je cliënten. Met de mailingfilters kun je snel op cliënt-, patiënt-, koppel- en productgegevens filteren, zodat je een marketingcampagne kunt versturen. Dit is een geweldige manier om je cliënten te informeren over nieuwe ontwikkelingen of promoties zoals een kortingsactie, een nieuwsbrief of een nieuw product. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het mailingfilter op patiëntgegevens kunt gebruiken om een mailing te versturen.

Voordat je begint

Dit is de box titel
  • Om mailings te kunnen maken en verzenden heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Voor de mailing die je wilt versturen, moet je een standaardtekst hebben aangemaakt. Met de juiste toegangsrechten kun je teksten aanmaken in > Algemene Instellingen > Content Designer. Zorg ervoor dat de categorie en context van de brief staan ingesteld op “mailing”. Zie de Gerelateerde artikelen.
  • Als je een mailing verstuurt via e-mail, zorg dan dat je SPF-record correct is ingesteld. Zie de Gerelateerde artikelen.

Stappenplan

Dit is de box titel

Voorbeeld: Je wilt een mailing versturen aan je cliënten, die een huisdier hebben zonder microchip.

1. Ga naar > Mailing > Mailing Filter Toepassen Patiënten.
  2. Geef aan hoe je deze mailing wilt versturen. De opties zijn mailing, nabellen, etiketten, brieven, e-mail, sms. In dit voorbeeld kiezen we “e-mail”.
  3. Als deze mailing een eerder verzonden mailing opvolgt, en dus alleen verstuurd moet worden aan cliënten die de eerdere mailing hebben ontvangen, selecteer je de eerdere mailing uit het dropdownmenu “mailing gehad”.
  4. Het is mogelijk om te filteren op “diersoort” en “ras”. Vul dan achter deze velden de gewenste waarde in.
    Wil je zoeken naar patiënten of koppels die recent actief zijn geweest, dan selecteer je een datum met de datumkiezer of door de datum rechtstreeks in het veld “laatste activiteit na” in te geven. Alleen patiënten/koppels met een activiteit na die datum worden dan in de zoekresultaten getoond.
  5. Je kunt aangeven of je wilt filteren op geslacht.
  6. Als je patiënten/koppels van een bepaalde leeftijd wilt aanschrijven, kun je zoeken met behulp van de “geboren tussen” datumselectievelden.

Dit is de box titel
    De optie “geboren tussen” is een datumfilter; als je “filter toepassen leeftijd” aanvinkt, dan wordt er gefilterd op de geboortedatum en als je “filter toepassen verjaardag” aanvinkt, wordt er gefilterd op de verjaardag (hierbij wordt alleen gekeken naar de dag en maand en niet het geboortejaar).
  7. Richt de mailing aan patiënten/koppels met een bepaald gewicht door het invoeren van “minder dan of gelijk aan” (<=) of “groter dan of gelijk aan” (>=) gewichten. Als je met microchips werkt, kun je ze op deze regel specifiek opnemen of uitsluiten.

8. Heb je in stap 2 “brieven”, “e-mail” of “sms” geselecteerd, dan moet je achter het veld “selecteer brief” aangeven welke standaardtekst gebruikt moet worden voor deze mailing.
  9. Klik op Toon Selectie om de zoekresultaten te zien. Controleer de lijst en vink indien van toepassing de cliënten uit aan wie je de mailing niet wilt versturen.

10. Klik op Print/Verstuur Selectie om de mailing te versturen aan de geselecteerde cliënten.

Hoe kan ik zien welke mailings ik heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Mailinggeschiedenis.
  2. Je ziet een overzicht van alle mailings die door Animana zijn verstuurd. De datum van de mailing, de verzendmethode, het onderwerp van de mailing en het aantal ontvangers staan in het overzicht vermeld.

Dit is de box titel

Tip: Je kunt de kolommen sorteren door op de pijlen boven een kolom te klikken.

Hoe kan ik zien welke mailings ik via sms heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Overzicht Verzonden SMS.
  2. Je ziet een overzicht van alle sms-berichten die door Animana zijn verzonden. De datum van het sms-bericht, de tijd, het mobiele telefoonnummer, de naam van de eigenaar en het dier, de gebruikersnaam van de gebruiker die het sms-bericht heeft verstuurd, de context, het aantal sms’jes en de status wordt vermeld. Voor sms-berichten die via een mailing zijn verzonden, wordt de context “mailing” gespecificeerd.

Dit is de box titel
    Tip: Je kunt de kolommen met een pijl bovenaan sorteren door op de kolomnaam te klikken.