Hoe voeg ik een paard toe voor recreatief gebruik?

Als je paarden in je praktijk hebt, die bestemd zijn voor menselijke consumptie, gebruiken we een icoon om een duidelijk verschil aan te geven tussen paarden die bestemd zijn voor recreatief gebruik of paarden die bedoeld zijn voor menselijke consumptie, ook wel slachtpaarden genoemd. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een nieuwe paardenpatiënt kunt toevoegen en deze kunt markeren als een recreatief paard.

Voordat je begint

This is box title

Als je werkt met paarden, die bestemd zijn voor menselijke consumptie, neem dan contact op met ons Customer Support team om de module voor slachtpaarden te laten activeren.

Stappenplan

1. Zoek de  betreffende cliënt op.
  2. Klik op het tabblad Dieren.
  3. Klik op de knop Nieuwe Patiënt.
  4. Vul bij het veld “diersoort” paard in en vul de overige velden in.
  5. Klik onderaan de pagina op Opslaan.

Het groene icoon in het patiëntkader geeft aan dat dit paard voor recreatief gebruik gehouden wordt.

Meer hierover

Hoe kan ik een recreatief paard veranderen naar een slachtpaard?

1. Klik rechtsboven op het tabblad Patiëntdata.
  2. Scrol naar beneden en klik op logboek om deze uit te klappen.
  3. Selecteer bij het veld “doeldier” de optie paarden.
  4. Klik op Opslaan.

Het voorheen groene icoon in het patiëntkader is nu gewijzigd in een rood paardenicoon.

This is box title

Is een paard bedoeld voor menselijke consumptie, houd er dan rekening mee dat er wettelijke voorschriften gelden, zoals het bijhouden van een logboek van alle medicatie die het paard toegediend heeft gekregen.