Hoe voeg ik een paard toe voor menselijke consumptie?

Als je paarden in je praktijk hebt, die bestemd zijn voor menselijke consumptie, gebruiken we een icoon om een duidelijk verschil aan te geven tussen paarden die bestemd zijn voor recreatief gebruik of paarden die bedoeld zijn voor menselijke consumptie, ook wel slachtpaarden genoemd. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een nieuwe paardenpatiënt kunt toevoegen en deze kunt markeren als een slachtpaard.

Voordat je begint

This is box title

Als je werkt met paarden, die bestemd zijn voor menselijke consumptie, neem dan contact op met ons Customer Support team om de module voor slachtpaarden te laten activeren.

Stappenplan

1. Zoek de betreffende cliënt op.
  2. Klik op het tabblad Dieren.
  3. Klik op de knop Nieuwe Patiënt.
  4. Vul bij het veld “diersoort” paard in en vul de overige velden in.
  5. Scrol naar beneden en klik op logboek om deze uit te klappen.
  6. Selecteer bij het veld “doeldier” de optie paarden.
  7. Klik op Opslaan.

Het rode icoon in het patiëntenkader geeft aan dat het om een slachtpaard gaat.

This is box title
Is een paard bedoeld voor menselijke consumptie, houd er dan rekening mee dat er wettelijke voorschriften gelden, waaronder het bijhouden van een logboek van alle medicatie die het paard toegediend heeft gekregen.

Meer hierover

Hoe kan ik een slachtpaard veranderen in een recreatief paard?

1. Klik rechtsboven op het tabblad Patiëntdata.
  2. Scrol naar beneden en klik op logboek om deze uit te klappen.
  3. Selecteer bij het veld “doeldier” de lege optie.
  4. Klik op Opslaan.

Je keert terug naar het patiëntdossier en ziet dat in het patiëntenkader aan de linkerzijde het rode icoon is veranderd in een groen icoont.