Hoe toon ik de verjaardag van een medewerker in de agenda?

Het is mogelijk om de verjaardag van een gebruiker in de agenda te tonen. Op de dag zelf en een dag van tevoren wordt een melding geplaatst in het opmerkingenveld van de agenda. Dit artikel legt uit welke instellingen gedaan moeten worden om deze meldingen in de agenda te laten verschijnen.

Stappenplan

1. Ga naar > Algemene instellingen > Beheer gebruikers.
  2. Klik op de gebruiker om de gebruikersinstellingen te openen.
  3. Vul het veld “geboortedatum” in. De datum kan rechtstreeks ingevoerd worden in het datumveld of geselecteerd worden door op het kalendericoon achter het veld te klikken.
  4. Klik op Opslaan.

In de agenda is nu een dag voor de verjaardag een melding zichtbaar in het opmerkingenveld (verjaardag is hier op 14 maart, kalender laat nu 13 maart zien):

Op de verjaardag zelf zal dezelfde melding zichtbaar zijn:

Meer hierover

Kan ik ook mijn eigen verjaardag toevoegen?

Bovenstaand stappenplan is beschreven voor de beheerder van het Animana account. Als gebruiker is het ook mogelijk om zelf uw geboortedatum in te voeren. Dat kan als volgt:

1. Ga naar > Gebruikersinstellingen.
  2. Klik op Gebruikersgegevens.
  3. Vul het veld “geboortedatum” in.
  4. Klik op Opslaan.

Hoe verwijder ik de opmerking over de verjaardag uit de agenda?

De enige manier om de opmerking over de verjaardag te verwijderen is om de geboortedatum te verwijderen bij de gebruiker.

1. Ga naar > Algemene instellingen > Beheer gebruikers en klik op de gebruiker om de gebruikersinstellingen te openen.
    Of ga naar > Gebruikersinstellingen > Gebruikersgegevens als het je eigen verjaardag betreft.
  2. Verwijder de datum uit het veld “geboortedatum”.
  3. Klik op Opslaan.