Hoe voeg ik een makkelijke uitschrijfmethode toe aan mijn e-mails?

Volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) bent u verplicht om uw cliënten op makkelijke wijze te laten uitschrijven voor directe marketingcampagnes. Dit artikel beschrijft hoe u een zogenaamde ‘mailto’ link kunt aanmaken. Zodra een cliënt op deze link klikt, zal er een e-mail aangemaakt worden waar de velden ‘Aan’, ‘Onderwerp’ en zelfs de inhoud van de tekst al vooraf ingevuld zijn. De cliënt hoeft dan alleen nog de e-mail te verzenden.

Voordat u begint

This is box title
  • U dient de juiste toegangsrechten te hebben om gebruik te kunnen maken van de Content Designer. Neem contact op met de beheerder van uw Animana account om de juiste rechten te verkrijgen. Indien u de beheerder bent, zorg er dan voor dat de gebruikers de juiste toegang hebben. Meer informatie is hier terug te vinden.
  • Wanneer een cliënt uitgeschreven wil worden, bent u als praktijk verantwoordelijk om het e-mailadres te verwijderen OF om ervoor te zorgen dat de cliënt geen marketingcommunicatie vanuit Animana kan ontvangen. Meer informatie omtrent dit onderwerp is hier terug te vinden.

Stappenplan

1. Ga naar   > Algemene Instellingen > Content Designer.
  2. Open een bestaande e-mail of maak een nieuwe aan.
  3. Selecteer de betreffende tekst die naar een link omgezet moet worden.

4. Klik in de menubalk van de editor op de ‘link’-knop.

5. Verander het Linktype van “URL” naar “E-mail”.

6. Vul het e-mailadres in waar dit bericht uiteindelijk naar verzonden moet worden. Idealiter is dit het e-mailadres van de persoon in uw praktijk die verantwoordelijk zal zijn voor het afhandelen van uitschrijvingen.

7. Vul het onderwerp in.
  8. Schrijf een standaardtekst bij “Inhoud bericht”.
  9. Klik op OK.
    U keert terug naar de e-mail en de link is nu toegevoegd.

This is box title

Als een cliënt na het ontvangen van de e-mail op de link klikt, dan zal er een nieuwe e-mail geopend worden met alle informatie die u vooraf heeft ingevuld, zoals hierboven beschreven.