In focus: Succesvol e-mailen

Communiceren met je cliënten doe je de hele dag door. E-mailen maakt daar een belangrijk onderdeel van uit en we willen er voor zorgen dat je het maximale haalt uit onze e-mailfunctionaliteit. Op deze pagina vind je alle relevante informatie over e-mailen vanuit Animana.

This is box title

Belangrijk: aankomende veranderingen in e-mailen vanaf februari 2024

We zijn op de hoogte van het feit dat Google en Yahoo in februari 2024 strengere regels invoeren voor bulk e-mails om ongewenste e-mails tegen te gaan. De implementatie van deze nieuwe regels betekent dat e-mails die vanuit Animana worden verzonden naar e-mailadressen eindigend op @gmail.com, @googlemail.com, of @yahoo.com/nl/co.uk een grotere kans hebben om als spam gemarkeerd te worden in de inbox van de ontvanger. Dat betekent dat huisdiereigenaren mogelijk je e-mailherinnering of factuur niet in hun inbox ontvangen.

We werken aan een oplossing die het effect hiervan zal helpen verminderen en je meer controle zal geven over de succesvolle bezorging van e-mails. Gelukkig brengt de oplossingook andere voordelen met zich mee, zoals verbeterde beveiliging en stabiliteit.

Klik op de aanbieder voor een uitleg over hun voorgenomen wijzigingen:

Meer informatie wordt op deze pagina geplaatst zodra we meer weten.

Veelgestelde vragen over de Google en Yahoo veranderingen

Geldt dit voor mij?

Als je vanuit Animana e-mails verstuurt naar ontvangers met e-mailadressen die eindigen op  @gmail.com, @googlemail.com, of @yahoo.com/nl/co.uk, gelden deze wijzigingen voor jou.

Kan ik iets voorbereiden?

Als je e-mails vanuit Animana wilt versturen met je eigen domeinnaam, vereist de aanstaande wijziging een aanpassing van je DNS (Domain Name System) bestanden. Hiervoor heb je kennis van je domeinprovider nodig en toegang tot het beheerdersconsole. Op dit moment is er nog geen verandering nodig, maar identificeer alvast degene in je praktijk die deze kennis heeft en maak ze bewust van deze pagina. We voegen informatie toe aan deze pagina zodra we meer weten.

Welk advies kan ik mijn klanten geven?

Als jouw e-mails in de spamfolder van je klant terechtkomen, vind je hieronder enkele stappen die ze kunnen nemen om jouw e-mailadres als een veilige afzender te markeren:

• Gmail
    • Als je e-mail in de spamfolder terechtkomt, moeten ze het bericht aanvinken en bovenaan op de knop “Geen spam” klikken of met de rechtermuisknop op het bericht klikken en “Geen spam” selecteren.
  • MSN Hotmail, Outlook.com, Live.com
    • Als de e-mail in de map Ongewenste e-mail komt, moeten ze op de knop “Geen ongewenste e-mail” klikken.
    • Laat ze gaan naar “Instellingen”, vervolgens “Ongewenste e-mail” en controleer of je e-mailadres niet in de lijst “Geblokkeerde afzenders en domeinen” staat. Laat je e-mailadres ook toevoegen aan “Veilige verzendlijsten”.
  • Apple me.com, iCloud.com, mac.com
    • Als de e-mail in de map Ongewenste e-mail komt, moeten ze op de link “Geen ongewenste e-mail” klikken in de meldingsbalk.
Welke extra stappen kan ik nemen om te voorkomen dat mijn e-mails als spam worden gemarkeerd?

Filters worden steeds slimmer; hier is een checklist om te helpen voorkomen dat je e-mails als spam worden gemarkeerd:

• Controleer de tekst die je gebruikt op mogelijke signaalwoorden (bijvoorbeeld “Gratis”, “Dringend”, of “Koop nu”).
  • Gebruik niet overdreven veel hoofdletters, leestekens of gekleurde lettertypen.
  • Controleer of de e-mailstructuur (HTML) geldig is.
  • Controleer op spelfouten en grammaticale fouten.
  • Controleer of de sites waarnaar je linkt geldig zijn.

Hulpartikelen

E-mailinstellingen

E-mails versturen

Probleemoplossingen

Overig

Blogs

Hoe haal ik alles uit e-mail vanuit Animana? 5 tips

Lees verder

Succesvol herinneren doe je zo, 5 tips

Lees verder