Hoe corrigeer ik een betaling die aan de verkeerde factuur is gekoppeld?

Het komt wel eens voor dat een betaling per ongeluk aan de verkeerde factuur wordt gekoppeld. Dit artikel legt uit hoe je een betaling, die aan de verkeerde factuur is gekoppeld, kunt corrigeren.

Wil je een betaling corrigeren, die je via de bank hebt ontvangen, lees dan het artikel: Hoe corrigeer ik een bankbetaling?

Voordat je begint

This is box title

Om betalingen te kunnen bewerken heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in  > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.

Stappenplan

This is box title
In dit voorbeeld hebben we een contante betaling van € 40,00 gekoppeld aan factuur S-2021-0007, terwijl de betaling hoorde bij factuur S-2020-0004.
  1. Ga naar het cliëntdossier.
  2. Klik op de factuur waar de betaling verkeerd aan is gekoppeld. In dit voorbeeld is dat factuur S-2021-0007.
  3. Klik op het tabblad Betalingen.
  4. Klik op de prullenbak achter de verkeerd gekoppelde betaling om deze te verwijderen.
  5. Je wordt gevraagd of je zeker weet of je dit item wilt verwijderen. Bevestig door op OK te klikken. De betaling is nu verwijderd van de factuur waar deze per ongeluk aan was gekoppeld.
  6. Klik op het tabblad Cliëntdossier.
  7. Klik op de factuur die daadwerkelijk is betaald.
    This is box title
    Omdat de betaling van de verkeerde factuur is verwijderd, staan beide facturen nu zichtbaar in het cliëntdossier als zijnde openstaande factuur (in het rood). Klik op de factuur die betaald is, in dit voorbeeld is dat S-2020-0004.
  8. Scroll naar beneden en klik op Betaling.
  9. Vink de vetgedrukte factuur aan in de lijst met open facturen voor deze cliënt.
  10. Klik aan de rechterzijde op de juiste betaalmethode.
  11. Controleer of de betaaldatum en jouw naam bij “geaccepteerd door” correct vermeld staan. Pas aan indien nodig.
  12. Klik op Voltooien.

Je keert terug naar het cliëntdossier.