Hoe verwerk ik een euthanasie in Animana?

Helaas is euthanaseren onderdeel van je werk als dierenarts. Dit artikel legt uit hoe je een uitgevoerde euthanasie kunt verwerken in Animana.

Voordat je begint

This is box title
  • Voor euthanasieproducten is het belangrijk om via img_5c389ec0d5d1b > Producten > Producten bij het betreffende product onder het tabblad Productinfo achter het veld “euthanasaat” “ja” aan te vinken en achter het veld “actie” de optie “euthanasie” te selecteren.
  • Tip: maak een combi-product aan voor euthanasie, waarin je alle mogelijke euthanasiemiddelen plaatst, alsmede je diensten. Dan hoef je bij het toevoegen alleen de juiste onderdelen aan te vinken en de dosering in te vullen.
  • Tip: maak een euthanasieverklaring in de Content Designer.

In de Gerelateerde artikelen vind je meer informatie.

Stappenplan

1. Open het patiëntdossier.
  2. Klik op de knop Product.
  3. Zoek het (combi-)product waarmee je de euthanasie uitvoert.
  4. Als je gebruikmaakt van een combi-product vink dan de gebruikte producten en diensten aan.
  5. Vul in het veld “aantal” de gebruikte hoeveelheid in.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Als deze patiënt toekomstige afspraken heeft staan in de agenda, verschijnt er een pop-upvenster met de vraag of je de komende afspraken wilt verwijderen. Klik op Overzicht van komende afspraken om de afspraken te bekijken in een apart tabblad.
  8. Keer terug naar het tabblad met het pop-upvenster en klik op Ja, Alle Afspraken Verwijderen of Nee, Afspraken Behouden.

Meer hierover

Wat gebeurt er na het toevoegen van een euthanasieproduct?

Als een euthanasieproduct in je productendatabase de actie “euthanasie” heeft (tabblad Productinfo), dan gebeurt het volgende zodra dat product wordt toegevoegd aan een patiënt:

• de overlijdensdatum wordt ingevuld in het tabblad patiëntdata
  • het veld “status” in de patiëntdata wordt op “euthanasie” gezet
  • het veld “actief” in de patiëntdata wordt op “nee” gezet
  • eventuele herinneringen van de patiënt worden verwijderd
  • er wordt een herinnering voor een condoleance toegevoegd aan het patiëntdossier en de agenda
  • indien er toekomstige afspraken ingepland staan voor de patiënt krijg je een pop-upvenster te zien met de vraag of je de komende afspraken wilt verwijderen. Zie stap 7 hierboven)
  • er worden geen mailings meer verstuurd voor deze patiënt

Als het product in de productinstellingen ook is gemarkeerd als “euthanasaat”, dan wordt het product na toevoegen aan een patiëntdossier opgenomen in het verslag euthanasie (img_5c389ec0d5d1b > Rapporten > Verslag Euthanasie).

Als er aan het product in de productinstellingen ook een brief is gekoppeld, dan wordt deze brief afgedrukt na het toevoegen van dit product aan een patiëntdossier.

Hoe maak ik een automatische verklaring van overlijden na euthanasie?

1. Stel een standaard euthanasieverklaring op in de Content Designer. Zet de categorie en context op “patiëntdossier”. Zie de gerelateerde artikelen.
  2. Open daarna het euthanasieproduct via img_5c389ec0d5d1b > Producten > Producten en klik op het tabblad Productinfo.
  3. Als dit nog niet is gedaan, selecteer dan bij “euthanasaat” de optie “ja” (mits het gaat om een euthanasiemiddel).
  4. Als dit nog niet is gedaan, selecteer dan bij “actie” de optie “euthanasie”.
  5. Selecteer achter het veld “brief” jouw euthanasieverklaring uit stap 1.
  6. Klik op Opslaan.

Op het moment dat je nu dit product toevoegt aan een patiënt, wordt jouw euthanasieverklaring automatisch geprint.

Hoe maak ik een verklaring van overlijden bij een natuurlijke dood?

1. Stel een standaard overlijdensverklaring op in de Content Designer. Zet de categorie en context op “patiëntdossier”. Zie de gerelateerde artikelen.
  2. Als je dit nog niet hebt, maak dan een product voor ‘natuurlijke dood’ aan in je database via img_5c389ec0d5d1b > Producten > Producten en klik op Product Toevoegen. Zie de gerelateerde artikelen.
  3. Klik op het tabblad Productinfo.
  4. Als dit nog niet is gedaan, selecteer dan bij “actie” de optie “euthanasie”.
  5. Selecteer achter het veld “brief” jouw overlijdensverklaring uit stap 1.
    This is box title
    Let op: je laat nu “euthanasaat” op “nee” staan.
  6. Klik op Opslaan.

Op het moment dat je nu dit product toevoegt aan een patiënt, wordt jouw  overlijdensverklaring automatisch geprint.

Ik ben vergeten de toekomstige afspraken te verwijderen. Kan dat alsnog?

Ja, dat kan als volgt:

1. Zoek de cliënt.
  2. Klik in het tabblad Dieren op Toon Inactief.
  3. Klik op de betreffende patiënt.
  4. Klik rechtsboven op het tabblad Patiëntdata.
  5. Vink aan de rechterzijde het vakje “Komende afspraken voor deze patiënt verwijderen” aan.
  6. Het pop-upvenster verschijnt met de vraag of je de komende afspraken wilt verwijderen.
  7. Klik op Ja, Alle Afspraken Verwijderen.