Herinneringen

Het overzicht van de herinneringen geeft u de mogelijkheid om herinneringen die al aangemaakt zijn in groepen te versturen. U kunt bijvoorbeeld zoeken op herinneringen die aangemaakt zijn in het patiëntdossier (voor een vaccinatie of oproep etc.) om vervolgens verschillende soorten herinneringen te versturen. Belangrijk om te vermelden is dat vanuit dit overzicht geen herinneringen aangemaakt kunnen worden (gebruik hiervoor het patiëntoverzicht).

Overzicht herinneringen

Het overzicht van te verzenden herinneringen kunt u inzien via Werklijst > Herinneringen

Verzenden van herinneringen

Allereerst kunt u kiezen op welke manier u de herinneringen wilt versturen.

Etiket

Als u ervoor kiest om brieven te versturen, kunt u er ook voor kiezen om adres etiketten aan te laten maken. Nadat u ‘etiket’ geselecteerd heeft, wordt de volgende tabel zichtbaar:

Kies formaat

Hier kunt u het formaat selecteren dat overeenkomt met de instellingen van uw printer. U kunt het formaat van de etiketten in Animana terugvinden via Algemene instellingen > Algemene instellingen > papierformaat.

Adresetiket

Als het etiket formaat ingesteld is, kunt u hier kiezen voor een aangepaste etiket indeling. Als u het veld leeg laat, wordt de standaard indeling gebruikt.

Herinneringsetiket

Naast het adresetiket kunt u ook een tweede etiket laten uitprinten. Dit kan bijvoorbeeld een etiket met de details en tekst van de herinnering zijn. Als dit het geval is, selecteert u hier de indeling van het etiket die gebruikt moet worden (of laat u het veld leeg om de standaard indeling te gebruiken). Opmerking: het tweede etiket (herinneringsetiket) wordt alleen geprint als u het hokje achter ‘print herinneringsetiket’ aanvinkt.

Print herinneringsetiket

Als u het tweede etiket geprint wil hebben (zie tekst onder ‘herinneringsetiket’), vinkt u dit hokje aan.

Herinner

Door hier te klikken zullen de geselecteerde herinneringen naar de printer gestuurd worden.

Brief

Kies formaat

Kies het papierformaat waarop de brief geprint moet worden.

Kies tekst

Selecteer de indeling die gebruikt moet worden als inhoud van de brief. De indeling en inhoud van de brief kan ingesteld worden via Extra > Mailing> Beheer Teksten.

SMS

Om herinneringen te sturen via sms selecteert u deze optie en kiest u vervolgens de indeling van de sms die u wilt gebruiken.

E-mail

Om herinneringen te sturen via e-mail selecteert u deze optie en kiest u vervolgens de indeling van de e-mail die u wilt gebruiken.

Bellijst

De bellijst geeft u de mogelijkheid om snel en gemakkelijk een lijst van klanten te maken en deze kunt u vervolgens exporteren.

Verwijderen herinneringen

Mocht u meerdere herinneringen willen verwijderen, kiest u voor deze optie. Vervolgens vinkt u de te verwijderen herinneringen aan en klikt u op ‘Verwijderen Herinneringen’.

Extra selectiecriteria

Periode

Hier kunt u selecteren welke herinneringen verstuurd moeten worden door te filteren op datum. Dit kan gedaan worden door een start- en einddatum in te stellen. Het systeem zal nadat u een selectie heeft gemaakt alleen herinneringen laten zien tussen de gekozen begin- en einddatum.

Herinnertype

Wanneer een herinnering aangemaakt wordt, kan er gekozen worden voor verschillende herinnertypes, zoals bijvoorbeeld anti-vlooien, condoleance of vaccinatie. Als u graag specifieke herinneringen wilt versturen, kunt u hier een type herinnering selecteren. Door dit veld leeg te laten worden alle typen herinneringen weergegeven.

Aantal keer herinnerd

Het kan gebeuren dat herinneringen verstuurd moeten worden aan klanten gebaseerd op het gegeven dat ze wel of niet eerder herinnerd zijn. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen herinneringen te versturen aan mensen die nog nooit eerder herinnerd zijn of u kunt bijvoorbeeld een tweede herinnering sturen aan klanten die al eerder herinnerd zijn. Dit kunt u aangeven door hier een nummer te selecteren.

Inclusief herinneringen vorige periodes

Voor herinneringen die herhaald moeten worden, kunt u deze optie gebruiken om herinneringen uit vorige periodes ook mee te nemen in de zoekresultaten. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is het hokje aanvinken.

Diersoort

Herinneringen kunnen makkelijk gefilterd worden op diersoort. U kunt het bewuste diersoort selecteren in het drop-down menu.

Filter op locatie

Om herinneringen te filteren op locatie kunt u hier de bewuste locatie selecteren.

Herinneringen versturen

Toon resultaat

Nadat alle filter opties ingesteld zijn, klikt u op ‘Filter op’ om de resultaten zichtbaar te maken.

Controleer welke herinneringen verstuurd worden

Op het moment dat u de zoekresultaten te zien krijgt en alle weergegeven herinneringen moeten daadwerkelijk verstuurd worden, vinkt u simpelweg het hokje links bovenin aan. Daarmee worden alle regels in een keer aangevinkt. Als u een aparte selectie wilt maken, kunt u de hokjes aanvinken voor de regel van de te versturen herinneringen.

Verhoog aantal keer herinnerd

Op het moment dat herinneringen verstuurd worden, geeft Animana onderaan de pagina de mogelijkheid om het totaal aantal keer herinnerd te verhogen. Op deze manier telt het systeem hoeveel keer een klant herinnerd is. Door dit aan te vinken, geeft u aan dat het systeem door moet tellen met het aantal verstuurde herinneringen. De optelsom wordt bijgehouden in het overzicht onder de kolom ‘herinnerd’.

Herinneringen versturen

De herinneringen worden verstuurd nadat er op ‘Herinner’ is geklikt.

Herinnering aanpassen

Om een herinnering aan te passen klikt u achteraan de regel van de bewuste herinnering op de drie puntjes. U wordt doorgestuurd naar het patiëntdossier. Hier kunt de nodige acties uitvoeren om de herinnering aan te passen.

Herinnering verwijderen

Vanuit het overzicht van de herinneringen zijn er twee manieren om herinneringen te verwijderen.

Verwijder losse herinneringen

Om een enkele herinnering te verwijderen, klik achteraan in de bewuste rij om het icoon van de prullenbak (rood) zodat de herinnering verwijderd wordt.

Verwijder groepen herinneringen

Om meerdere herinneringen te verwijderen, kiest u voor de optie ‘verwijderen herinneringen’ bovenaan in het overzicht. Vink vervolgens de te verwijderen herinneringen aan en klik onderaan op ‘Verwijderen Herinneringen’