Hoe kan ik de gegevens van een patiënt naar een cliënt of verwijzer e-mailen?

Animana maakt het mogelijk om de gegevens van een patiënt te versturen via e-mail. Dat kan handig zijn wanneer de cliënt hier om vraagt of wanneer de gegevens naar een verwijzer verstuurd moet worden. Dit artikel legt uit hoe je deze gegevens kunt versturen.

Stappenplan

1. Open een patiëntdossier.
  2. Vink de vakken aan in het patiëntdossier die verstuurd moeten worden:

Mocht je het gehele dossier willen versturen, vink dan het vak aan bij de knop “Print Dossier”:

3. Klik op de knop E-mail dossier.

4. Optioneel: je kunt hier gebruikmaken van een sjabloon (standaardtekst) dat is ingesteld op jouw account:

5. In het “van” veld zal het e-mailadres van jouw praktijk getoond worden (zoals aangegeven in Algemene Instellingen). Je hoeft niet gebruik te maken van dit e-mailadres, je kunt ook een ander e-mailadres in dit veld invullen:

Als alternatief kun je ook gebruikmaken van andere e-mailadressen die ingesteld zijn op het Animana account door te klikken op het dropdownmenu en een keuze te maken uit een van de opties:

6. In het “naar” veld hoort het e-mailadres van de cliënt te staan (zoals ingevuld in het tabblad “Cliëntdata”):

Indien deze gegevens naar een verwijzer verstuurd moeten worden dan kan je onder hetzelfde dropdownmenu onder het kopje “verwijzend dierenarts” het e-mailadres van de verwijspraktijk selecteren:

7. Vul het onderwerp in.
  8. Vul een bericht in of aan in het veld “tekst”.
  9. Klik op Versturen.

Meer hierover

Wat kan ik doen wanneer het bestand met alle patiëntgegevens veel te groot is om te versturen?

Wanneer het bestand met alle patiëntgegevens te groot blijkt te zijn, dan kan de bestandsgrootte een probleem vormen bij cliënten die gebruikmaken van een gratis e-mailprovider zoals gmail.com of outlook.com. Dergelijke providers hanteren vaak een limiet op de bestandsgrootte met als gevolg dat e-mails met grote bestanden niet aankomen bij de ontvanger. In dit geval adviseren we om de patiëntgegevens te exporteren middels de knop Print dossier en deze op te slaan als een PDF bestand op je computer. Deze kan je dan vervolgens delen met de cliënt/verwijzer middels een bestanddeelplatform die het delen van grotere bestanden toelaat.

Dit is de box-titel

DISCLAIMER: Let op dat zowel Animana als IDEXX niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het eventuele verlies of diefstal van persoonlijke gegevens wanneer deze gedeeld worden via een derde partij.

Kan ik zien welke bestanden ik met een mail heb verstuurd?

Bij het bekijken van verzonden e-mails in het cliënt-, patiënt- of koppeldossier kun je onderaan de mail de bestandsnaam van verzonden bijlagen zien. Zo kun je controleren of een bestand al dan niet is verzonden. Deze functie is automatisch beschikbaar voor e-mails verzonden na release v6.5; e-mails verzonden in eerdere versies tonen de bestandsnaam of -namen niet.

Let op: de verzonden bestanden kunnen niet worden geopend.

Bijgewerkt op 8 november 2022