Hoe kan ik een patiënt- of koppeldossier e-mailen?

Animana maakt het mogelijk om de patiëntgeschiedenis te versturen via e-mail. Of dat nou naar de eigenaar is, een verzekeringsmaatschappij of een (verwijzende) dierenarts. Dit artikel legt uit hoe je een patiëntdossier of koppeldossier kunt e-mailen.

Voordat je begint

This is box title
  • Het e-mailadres van je praktijk moet ingevuld staan in de algemene instellingen van je account.
  • Het e-mailadres van de afzender moet ingesteld staan in je account.
  • Er moet een kop- en voettekst voor je e-mails zijn aangemaakt.

Hoe je deze instellingen moet doen, lees je in dit artikel.

Stappenplan

1. Open een koppel- of patiëntdossier.
  2. Als je wilt, kun je bovenaan het dossier een datumbereik instellen om het dossier te filteren. Klik hiervoor in het vak “Datumbereik” en selecteer het gewenste datumbereik. Met “aangepast bereik” kun je een aangepast datumbereik instellen door het te selecteren in de kalender die vervolgens verschijnt.
    This is box title
    Merk op dat het datumbereik voor koppeldossiers standaard is ingesteld op 6 maanden. Je kunt de datumfilter verwijderen door op de x erachter te klikken.
  3. Vink de vakjes in het patiëntdossier aan die je wilt e-mailen. Vink ofwel de vakjes een voor een aan of vink bovenaan het vakje aan naast de knop “Print Dossier” om alles in het patiënt- of koppeldossier te selecteren dat op dat moment op je scherm wordt getoond.
  4. Klik bovenaan op de knop E-mail dossier.
  5. Ga door met stap 3 van dit artikel.

Meer hierover

Wat kan ik doen wanneer het bestand met alle patiëntgegevens veel te groot is om te versturen?

Wanneer het bestand met alle patiëntgegevens te groot blijkt te zijn, dan kan de bestandsgrootte een probleem vormen bij cliënten die gebruikmaken van een gratis e-mailprovider zoals gmail.com of outlook.com. Dergelijke providers hanteren vaak een limiet op de bestandsgrootte met als gevolg dat e-mails met grote bestanden niet aankomen bij de ontvanger. In dit geval adviseren we om de patiëntgegevens te exporteren middels de knop Print dossier en deze op te slaan als een PDF bestand op je computer. Deze kan je dan vervolgens delen met de cliënt/verwijzer middels een bestanddeelplatform die het delen van grotere bestanden toelaat.

This is box title

DISCLAIMER: Let op dat zowel Animana als IDEXX niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het eventuele verlies of diefstal van persoonlijke gegevens wanneer deze gedeeld worden via een derde partij.

Kan ik zien welke bestanden ik met een mail heb verstuurd?

Bij het bekijken van verzonden e-mails in het cliënt-, patiënt- of koppeldossier kun je onderaan de mail de bestandsnaam van verzonden bijlagen zien. Zo kun je controleren of een bestand al dan niet is verzonden. Deze functie is automatisch beschikbaar voor e-mails verzonden na release v6.5; e-mails verzonden in eerdere versies tonen de bestandsnaam of -namen niet.

Let op: de verzonden bestanden kunnen niet worden geopend.