Hoe kan ik mijn gebruikersnaam of wachtwoord herstellen?

Dit artikel legt de procedure uit waarmee u toegang kunt verkrijgen tot uw account als u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer weet. Tevens wordt uitgelegd hoe het wachtwoord van uw account veranderd kan worden. De procedure is enigszins anders als u de beheerder bent van uw Animana omgeving. Een beheerdersaccount is te herkennen aan de 0 die zich achter de gebruikersnaam bevindt.

Ik weet mijn WACHTWOORD, maar wil deze veranderen
Volg de volgende stappen als u uw wachtwoord zelf wilt veranderen:

1. Log in op uw Animana account met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Ga naar > Gebruikersinstellingen > Wachtwoord veranderen.
  3. Vul uw huidige wachtwoord in het eerste veld in.
  4. Vul het nieuwe wachtwoord in het tweede en derde veld in.
    This is box title
    Wachtwoorden moeten tenminste tien (10) karakters lang zijn, tenminste één (1) hoofdletter bevatten (A-Z), tenminste één (1) speciaal karakter (!@#$%^&*()_+|~-\`{}[]:”;'<>/) en tenminste één (1) cijfer (0-9).
  5. Klik op Opslaan.
Ik ben mijn WACHTWOORD vergeten en ik kan niet inloggen

Mocht u uw gebruikersnaam weten, maar het wachtwoord niet meer, doorloop dan de volgende stappen:

1. Neem contact op met de beheerder van uw Animana omgeving en vraag of hij/zij een nieuw wachtwoord voor u kan aanmaken. Dit kan onder Algemene Instellingen > Algemene Instellingen> Beheer Gebruikers  > Klik op de pen naast de gebruiker waarvan het wachtwoord aangepast moet worden:

2. Zodra u een nieuw wachtwoord heeft ontvangen van de beheerder, kunt u weer opnieuw inloggen met dit nieuwe wachtwoord en uw gebruikersnaam op login.animana.com.

Belangrijk: Als u de beheerder bent van uw Animana omgeving en u bent uw wachtwoord vergeten, neem dan per email contact op met Animana support. U dient deze e-mail te versturen naar het support team vanuit het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw account in Animana.

Ik ben mijn GEBRUIKERSNAAM vergeten en ik kan niet inloggen

Mocht u uw wachtwoord weten, maar niet de gebruikers naam, doorloop dan de volgende stappen:

1. Neem contact op met de beheerder van uw Animana omgeving en vraag of hij/zij uw gebruikersnaam kunnen vinden. Dit kan onder Algemene Instellingen > Algemene Instellingen> Beheer Gebruikers.
  2. Zodra u een gebruikersnaam heeft ontvangen van de beheerder, dan kunt u weer inloggen via login.animana.com.

Belangrijk: Als u de beheerder bent van uw Animana omgeving en u weet uw gebruikersnaam niet meer, neem dan per email contact op met Animana support. U dient deze e-mail te versturen naar het support team vanuit het e-mailadres die gekoppeld is aan uw account in Animana.

Ik weet mijn GEBRUIKERSNAAM en WACHTWOORD, maar ik kan niet inloggen

Als u zeker weet dat uw gebruikersnaam en wachtwoord kloppen, maar u heeft problemen met inloggen, doorloop dan de volgende stappen:

1. Vraag aan een collega met een Animana account om in te loggen. Hiermee kunt u uitsluiten of het probleem aan uw account ligt of aan alle Animana accounts in uw praktijk.
  2. Als andere gebruikers in uw praktijk wel kunnen inloggen, neem dan contact op met de beheerder van uw Animana account. Vraag aan de beheerder om het gebruikersnaam te verfiëren en een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit kan onder Algemene Instellingen > Algemene Instellingen> Beheer Gebruikers.
  3. Indien andere gebruikers ook niet kunnen inloggen, kan het zijn dat Animana technische problemen heeft.
Bijgewerkt op 24 november 2022