Hoe maak ik het verslag van een consult?

Het consultformulier stelt je in staat om je verslag vast te leggen, inclusief medische voorgeschiedenis, onderzoeksresultaten, diagnose en aanbevelingen, evenals voorgestelde therapieën of een behandelplan. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je verslag aan een patiëntdossier kunt toevoegen.

Stappenplan

1. Open het patiëntdossier.
  2. Klik op de knop Consult.
  3. Afhankelijk van je instellingen, vind je deze optie ofwel in de rij met blauwe actieknoppen ofwel in het dropdownmenu “Meer acties” links bovenaan het dossier.
  4. Controleer of de datum, tijd en de naam van de gebruiker in het veld “medewerker” juist zijn. Standaard wordt de datum van vandaag en het huidige tijdstip en de ingelogde gebruiker weergegeven. Je kunt de informatie indien nodig aanpassen.
  5. In de volgende secties kun je de anamnese, bevindingen, diagnose en advies/therapie invullen.
  6. Klik onderaan de pagina op Opslaan.

Je verslag wordt aan het patiëntdossier toegevoegd met de huidige datum en tijd en het label “algemeen”.

Meer hierover

Kan ik mijn verslag bewerken?

Ja, je kunt op elk moment op je verslag klikken om deze te openen en bij te werken. Bij het opslaan van wijzigingen blijft de oorspronkelijke datum en tijd ongewijzigd.

This is box title

Belangrijke opmerking: alle wijzigingen in het verslag worden geregistreerd in het auditlog, met vermelding van de persoon die deze wijzigingen heeft aangebracht.

Kan ik mijn verslag per e-mail versturen?

Ja, klik opaan de rechterkant van het verslag in het patiëntdossier. Dit brengt je naar de e-mailpagina waar je een e-mail kunt opstellen en het verslag als een .PDF-bestand is bijgevoegd.