Hoe verwijder ik een cliënt uit mijn portaal?

Met het klantportaal is het mogelijk om je cliënten toegang te geven tot koppeldossiers die in Animana zijn aangemaakt. Dit artikel legt uit hoe je bestaande cliënten kunt verwijderen uit het klantportaal.

Voordat je begint

This is box title
  • Het klantportaal is een betaalde functionaliteit. Je kunt het klantportaal hier aanvragen.
  • Om cliënten te verwijderen uit het klantportaal heb je de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in cog > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • De cliënt moet geregistreerd staan in het klantportaal, anders kan deze niet verwijderd worden uit het portaal.

Stappenplan

1. Ga naar cog > Algemene Instellingen > Klantportaal.
  2. Klik op de knop Open Portaal.

3. Vul de naam van de cliënt (die je wilt verwijderen) bovenaan in het zoekveld in.

4. Klik op het vergrootglas.

5. Klik vervolgens op Wissen achter de naam van de cliënt die je uit het portaal wilt verwijderen.

This is box title
    Als je een cliënt uit het klantportaal verwijdert, wordt deze niet uit Animana verwijderd.
  6. Je wordt gevraagd om een bevestiging. Als je zeker weet dat dit de juiste cliënt is, klik je op Wissen.

Meer hierover

Hoe kan ik een cliënt de toegang blokkeren tot het portaal?

1. Klik in het portaal achter de cliëntnaam op Bewerken:

2. Klik op Klant geblokkeerd (deze wordt daardoor groen):

3. Klik vervolgens op Opslaan.