Hoe maak ik een logboek?

Met het logboek maak je een overzicht van welke medicatie aan welk koppel of paard is gegeven, voor welke indicatie en wat de wachttijd is voor het consumeren van melk of vlees. Dit artikel legt uit hoe je een logboek maakt in Animana.

Voordat je begint

This is box title
Het logboek is alleen beschikbaar in koppeldossiers en voor paarden.

Stappenplan

This is box title
In dit voorbeeld wordt een logboek gemaakt voor een koppel runderen.
  1. Open het koppeldossier.
  2. Klik op Logboek. Afhankelijk van je instellingen, vind je deze optie ofwel in de rij met blauwe actieknoppen ofwel in het dropdownmenu “Meer acties” links bovenaan het dossier.
  3. Er opent zich een nieuw tabblad in je internetbrowser. Vul in de velden “van” en “tot” het gewenste datumbereik in voor het logboek. Dat kan door de datum in te typen of door op het kalendericoon te klikken en een datum te selecteren.
  4. Selecteer bij “handtekening dierenarts” de naam van de dierenarts uit het dropdownmenu. Deze naam komt onder het logboek te staan.
  5. Klik op de knop Afdruk als je het logboek wilt printen. De dierenarts, die je bij stap 4 hebt geselecteerd, moet het logboekformulier vervolgens ondertekenen.
  6. Klik op de knop E-Mail als je het logboek wilt e-mailen. Controleer en vul in het e-mailscherm de velden “afzender”, “aan”, “onderwerp” en “tekst” in en klik op Versturen.
  7. Je krijgt een melding dat de e-mail is verzonden. Sluit het tabblad.

De e-mail staat vermeld in het dossier.

Meer hierover

Welke informatie staat er precies in een logboek?

De volgende informatie wordt vermeld in een logboek:

• Naam en adres eigenaar
  • Naam en adres verzorger
  • UBN nummer
  • Naam koppel/paard
  • Doeldier
  • Geboortedatum
  • Locatie
  • Datumbereik logboek
  • Datum toediening product
  • Aantal
  • Naam product
  • Registratienummer
  • Batchnummer
  • Verloopdatum
  • Locatie
  • Wachttijd
  • Toediening
  • Indicatie
  • Farmaceutische vorm
  • Dosering
  • Duur kuur
  • Werkzame stof(fen) en concentratie
  • Indien van toepassing: melding van off-label use
  • Dierenarts
This is box title
Handig om te weten:

• Ook ongefactureerde items staan op het logboek.
  • Voor paarden kan desgewenst de onderstaande standaardmelding op het logboek geprint worden. Hiervoor kun je op de pagina Accountverzoeken dit formulier invullen.
    “De wachttijd voor vlees na medicamenteuze behandeling van bovengenoemd dier bedraagt 6 maanden tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in de logboektekst. De houder van het bovengenoemd dier is verantwoordelijk voor het opnemen van deze behandeling in het paspoort van het dier dan wel in het paspoort te laten vermelden dat het dier niet bestemd is voor humane consumptie.”

Hoe komt de informatie op een logboek?

Zodra producten aan een koppeldossier of paard worden toegevoegd, worden ze meegenomen in het logboek. De producten kunnen los aan een dossier zijn toegevoegd of via een visiteformulier. Alle producten met een registratienummer verschijnen in het logboek.

Logboeken en wachttijdaanduidingen worden automatisch aangemaakt bij het toevoegen van een product. De wachttijden (en doseringen) voor Nederland zijn gebaseerd op de informatie van het CBG-MEB (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen).