Verslag opiaat

Dit verslag bevat alle opiaten die ontvangen zijn van de leverancier, verkocht zijn aan een klant of verplaatst zijn naar een andere locatie.

Voorwaarden

• Om een product in het verslag te laten verschijnen moet het als opiaat aangemerkt zijn in het tabblad Productinfo.

• De ontvangen orders van de leveranciers moeten binnengeboekt worden in Animana om de binnengekomen hoeveelheden bij te houden. Opiaten die van locatie wisselen (dus tussen vestigingen worden verplaatst) moeten met interne orders uit- en ingeboekt worden.

WAARSCHUWING!: de eenheden van het opiaat mogen niet veranderd worden, want dan klopt de telling in het verslag niet meer. Indien het opiaat in een andere eenheid ingekocht of verkocht wordt, zal een geheel nieuw product aangemaakt moeten worden.

Het verslag

Om het verslag te creëren gaat u naar Extra > Rapporten > Verslag Opiaat, selecteer het product, de locatie en de start- en einddatum. Klik op Toon. Indien het product batches heeft, dan kunt u nog een specifieke batch selecteren en wederom op Toon klikken. Het verslag verschijnt op het scherm en kan geëxporteerd worden naar Excel of als PDF.

Starthoeveelheid en verspilling/breuk/diefstal/verlopen

Indien u een starthoeveelheid in het verleden in wilt stellen, dan kunt u een externe bestelling creëren in het verleden.

Indien u de verspilling, breuk, diefstal of verlopen opiaten bij wilt houden, dan kunt u een aparte cliënt aanmaken met bijvoorbeeld de naam “Voorraadcorrecties” en daar kunt u “patiënten” onder hangen met de namen Verspilling, Breuk, Diefstal, Verlopen. In deze patiëntdossiers kunt u de producten toevoegen, met nulbedragen, om deze hoeveelheden bij te houden. Deze zullen dan ook in het Verslag terug te zien zijn.

Indien u om enige reden een subproduct bij uw hoofdproduct heeft aangemaakt en de verkoopeenheden van het subproduct zijn kleiner dan de eenheden van uw hoofdproduct, dan zullen er decimale getallen in het verslag te zien zijn. Alles wordt namelijk terug gerekend naar de eenheden van het hoofdproduct. Mocht u dit willen veranderen, dan verwijzen wij graag naar de instructies in Producten toevoegen/aanpassen.

Bijgewerkt op 24 oktober 2022