Wat moet ik doen wanneer mijn Animana URL verandert?

In uitzonderlijke gevallen kan je Animana URL aangepast worden. Om er zeker van te zijn dat je na zo’n verandering nog optimaal gebruik kunt maken van Animana, hebben wij hieronder een checklist vermeld van handelingen die gedaan moeten worden, met een verwijzing naar Knowledgebase artikelen voor meer informatie. Mocht het onverhoopt niet lukken om deze wijzigingen zelf door te voeren of je hebt vragen na het lezen van de instructies, dan staat onze Customer Support klaar om je te helpen.

This is box title

Let op! Ook na de wijziging van de URL log je in via login.animana.com. Je hoeft dus niet je bladwijzers of snelkoppelingen van je browser aan te passen.

Voordat je begint

This is box title

Controleer welke veranderingen voor jullie praktijk van toepassing zijn:

• Browserinstellingen (voor alle praktijklocaties en werkstations)
  • Labkoppeling (als je laboratoriumapparatuur met Animana verbonden is)
  • DICOM-koppeling (als je digitale röntgenapparatuur met Animana verbonden is)
  • Caldav koppeling (als je je agendaboek synchroniseert met je iPad of iPhone)

Het kan zijn dat je contact op moet nemen met jullie systeembeheerder omdat je zelf niet voldoende rechten hebt om de aanpassingen te bewerkstelligen.

Pas de pop-up blokkade aan in je browser

Wij adviseren Animana te gebruiken vanuit de browsers Mozilla Firefox of Google Chrome. Animana maakt gebruik van pop-ups, het is dus belangrijk dat je browser deze pop-ups van Animana toestaat (terwijl ongewenste pop-ups van andere websites geblokkeerd blijven).

Informatie over het downloaden van een nieuwe Webagent vind je bij de Gerelateerde artikelen.

This is box title

Let op! Dit is een instelling die op ieder werkstation moet worden uitgevoerd.

Download een nieuwe WebAgent voor de labkoppeling

De WebAgent zorgt ervoor dat uitslagen van de laboratoriumapparatuur in je praktijk naar Animana verzonden worden. De WebAgent is gekoppeld aan je Animana URL, dus bij een nieuwe URL moet je WebAgent worden aangepast. Dit doen we door de oude WebAgent te vervangen door een nieuwe WebAgent.

Informatie over het verwijderen van de oude en downloaden van een nieuwe WebAgent vind je bij de Gerelateerde artikelen.

This is box title

Let op!

1. Deze instelling dient alleen uitgevoerd te worden op de computer waarop de WebAgent geïnstalleerd is. Hebben jullie een IDEXX VetLabStation, dan is dit de computer waarop de IDEXX Interlink geïnstalleerd is.
  2. Er is minstens één Windows-computer nodig op het netwerk om speciale software te draaien die de IDEXX VetLabStation labapparatuur aan Animana koppelt. Houd hier rekening mee bij het werken in een Mac-omgeving.

Download een nieuwe DICOM uploader voor de röntgenkoppeling

Met behulp van de DICOM uploader importeer je automatisch röntgenfoto’s in Animana. Omdat je Animana URL is veranderd, moet deze nieuwe URL ook in de DICOM uploader worden aangepast. Dit doen we door de oude DICOM uploader te vervangen door een nieuwe DICOM uploader.

Informatie over het verwijderen van de oude en downloaden van een nieuwe DICOM uploader vind je bij de Gerelateerde artikelen.

This is box title

Let op! Deze wijziging dient alleen uitgevoerd te worden op de computer waarop de DICOM uploader geïnstalleerd is.

Verander je instellingen voor je CalDAV agendasynchronisatie

Met behulp van CalDAV kun je je Animana agendaboek gebruiken op je iPhone of iPad. Om te zorgen dat deze agendasynchronisatie na het wijzigen van de Animana URL optimaal blijft functioneren moet je je instellingen daarop aanpassen.

Meer hierover vind je bij de Gerelateerde artikelen hieronder.