Werklijst – Laboratorium uitslagen

Uitslagen van zowel in-huis instrumenten als IDEXX VetMedLab (referentie laboratorium) kunnen worden teruggevonden in Werklijst > Laboratoriumuitslagen. Dit scherm opent standaard met alle ongekoppelde uitslagen van de afgelopen week (uitslagen die nog niet aan een patiënt gekoppeld zijn) voor alle instrumenten en VetMedLab. Om de pagina te verversen klikt u op Filter op.

Filters

U kunt kiezen voor het tonen of verbergen van de filters door te klikken op Verberg filters of Toon filters.

Er zijn drie mogelijkheden voor het aanpassen van de getoonde uitslagen:

• filter op periode. Standaard worden de uitslagen van afgelopen week getoond, maar er kan een andere periode geselecteerd worden (met een maximum van 30 dagen).
  • filter op gekoppeld/ongekoppeld. Standaard worden de ongekoppelde uitslagen getoond, maar u kunt er ook voor kiezen om alle uitslagen of alleen de gekoppelde uitslagen te tonen.
  • filter op instrument. Standaard wordt alles getoond, maar u kunt kiezen om alleen de uitslagen van een bepaald instrument of laboratorium te tonen.

Het resultaat van de filters toont de volgende kolommen: de datum, de tijd, de naam van het instrument (voor IDEXX: IVLS of VetMedLab), bij een gekoppeld resultaat de cliënt naam en de patiënt naam (diersoort) en opmerkingen. Daarachter staan drie icoontjes: info icoon dat de uitslag toont als u er met de muis overheen gaat, een icoon om de uitslag te koppelen/ontkoppelen en een icoon voor het verwijderen van de uitslag.

Indien u veel ongekoppelde resultaten heeft van dezelfde analyzer, dan kunt u de inhoud bekijken door met de muis over het info icoontje te gaan. Dit werkt alleen voor niet-IDEXX instrumenten.

Een uitslag koppelen

Er zijn twee manieren om een uitslag aan een patiënt te koppelen:

1. Via Werklijst > Laboratoriumuitslagen: zoek het resultaat dat gekoppeld moet worden en klik op het koppelicoon aan het eind van de regel. Hierdoor opent een pop-up waar u de cliënt kunt zoeken en de bijbehorende patiënten, net zoals bij het maken van een afspraak. Zodra u een patiënt heeft gekozen kunt u op Link klikken. De naam van de cliënt en de patiënt zullen in de uitslagenlijst getoond worden bij het bijbehorende uitslag en de uitslag is opgeslagen in het patiëntdossier.
  2. Vanuit het patiëntdossier: ga naar de patiënt waar u een uitslag aan wilt koppelen en kies in het dropdown menu laboratoriumuitslag. Hiermee komt u meteen in de Werklijst > Laboratoriumuitslagen waar u de naam van de cliënt en patiënt bovenin het scherm ziet. U klikt op het koppel icoon aan het eind van de juiste regel om die uitslag aan die patiënt te koppelen.

De naam van de cliënt en de patiënt worden in de tabel getoond en de uitslag wordt in het patiëntdossier opgeslagen.

Ontkoppelen van een uitslag

Om een uitslag van een patiënt te ontkoppelen gaat u naar Werklijst > Laboratoriumuitslagen en u zoekt de te ontkoppelen uitslag. Klik aan het eind van de regel op . Hiermee wordt de uitslag uit het patiëntdossier verwijderd en de cliënt en patiënt naam worden uit de lijst met uitslagen verwijderd. Zodoende is het resultaat weer beschikbaar om aan een andere patiënt te koppelen.

Verwijderen van een uitslag

Verwijder een uitslag alleen als hij niet correct is en niet hergebruikt hoeft te worden, want hij wordt permanent verwijderd. Om een uitslag uit het systeem te verwijderen klikt u op    aan het eind van de regel in Werklijst > Laboratoriumuitslagen of in het patiëntdossier.