Hoe e-mail ik facturen aan een cliënt in Animana?

Communiceren met je cliënten is een belangrijke taak die je dagelijks uitvoert. Eén van de geweldige functionaliteiten van Animana is dat je een cliënt rechtstreeks vanuit Animana kunt e-mailen. Dit artikel legt uit hoe je facturen kunt e-mailen aan een cliënt.

Voordat je begint

This is box title
  • Het mailadres van de afzender moet goed staan ingesteld in je account. Dit doe je via > Algemene instellingen > Algemene instellingen > Mailing. Merk op dat je beheerdersrechten moet hebben om het e-mailadres aan te kunnen passen. Vul het e-mailadres van je praktijk in volgens deze richtlijn:
    Praktijk <info@jouwpraktijk.nl>

In dit voorbeeld zal de ontvanger “Praktijk” zien als afzender.

• Vul het e-mailadres ook in in  > Algemene instellingen > Locaties > open locatie > veld “e-mail”. Hier kun je het volgens de normale richtlijn invullen:
    info@jouwpraktijk.nl
  • We adviseren je om standaardteksten te gebruiken voor het versturen van e-mails, aangezien ze veel tijd besparen en ervoor zorgen dat iedereen op dezelfde manier in e-mails communiceert met cliënten. Zie de sectie Gerelateerde artikelen voor meer informatie.
  • Het cliëntdossier moet facturen bevatten.

Stappenplan

1. Ga naar het cliëntdossier.
  2. Klik bovenaan op Deselecteer alle en vink dan het vakje “Factuur” aan.
  3. Vink de vakjes aan voor de facturen die je wilt versturen.
  4. Klik bovenaan op de knop E-mail Geselecteerde Facturen.
  5. Het e-mailscherm opent waarbij de geselecteerde facturen zijn samengevoegd in de bijgesloten “facturen.pdf”.
  6. Wil je een standaardtekst gebruiken voor je e-mail, open dan achter het veld “selecteer email” het dropdownmenu en selecteer de gewenste standaardtekst. Zie de sectie Gerelateerde artikelen voor meer informatie hierover.
  7. Controleer het e-mailadres dat ingevuld staat in het veld “afzender”. Hier wordt automatisch het e-mailadres ingevuld van de locatie waarop je bent ingelogd.
    This is box title
    Je kunt het e-mailadres van de afzender handmatig aanpassen door ofwel een ander e-mailadres in te vullen in het (linker) e-mailveld of door een ander e-mailadres te selecteren uit het dropdownmenu aan de rechterzijde.
  8. Controleer het e-mailadres dat staat ingevuld in het veld “aan”. Animana zal hier standaard het e-mailadres van de cliënt invullen. Indien nodig kun je dit e-mailadres handmatig aanpassen zoals hierboven beschreven.
  9. Vul een onderwerp in voor je e-mail. Merk op dat e-mails zonder onderwerp mogelijk niet worden afgeleverd.
  10. Als je een kopie van de e-mail wilt ontvangen, vink dan het vakje “verstuur kopie naar afzender” aan. Indien aangevinkt, stuurt Animana een kopie van het bericht aan het e-mailadres dat staat ingevuld in het veld “afzender”.
  11. Schrijf je bericht in het tekstveld. Ongeacht of je een standaardtekst hebt gekozen of niet, kun je de tekst van je e-mailbericht hier invoeren en bewerken.
  12. Selecteer onder het tekstveld of je een briefhoofd en briefvoet wilt toevoegen.
  13. Klik op Versturen.

Je keert terug naar het cliëntdossier en zal zien dat de e-mail is toegevoegd aan het dossier.

Meer hierover

Hoe e-mail ik een enkele factuur naar een cliënt?

1. Ga naar het cliëntdossier.
  2. Klik op email naast de factuur die je wilt verzenden. Die factuur wordt dan automatisch toegevoegd  aan het bericht.
  3. Ga verder vanaf stap 5 hierboven.

Kan ik zien welke bestanden ik met een mail heb verstuurd?

Bij het bekijken van verzonden e-mails in het cliënt-, patiënt- of koppeldossier kun je onderaan de mail de bestandsnaam van verzonden bijlagen zien. Zo kun je controleren of een bestand al dan niet is verzonden. Deze functie is automatisch beschikbaar voor e-mails verzonden na release v6.5; e-mails verzonden in eerdere versies tonen de bestandsnaam of -namen niet.

Let op: de verzonden bestanden kunnen niet worden geopend.