Hoe verstuur ik marketingberichten gebaseerd op productgegevens?

In Animana kunt u eenvoudig mailings versturen naar uw cliënten. Met de mailingfilters kunt u snel op cliënt-, patiënt- en productgegevens filteren, zodat u een marketingcampagne kunt versturen. Dit is een geweldige manier om uw cliënten te informeren over nieuwe ontwikkelingen of promoties zoals een kortingsactie, een nieuwsbrief of een nieuw product. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het mailingfilter op productgegevens kunt gebruiken om een mailing te versturen.

Voordat u begint

This is box title
  • Om mailings te kunnen maken en verzenden heeft u de juiste toegangsrechten nodig. Toegangsrechten kunnen door de beheerder worden aangepast in > Algemene Instellingen > Beheer Toegangsrollen.
  • Voor de mailing die u wilt versturen, moet u standaardteksten hebben aangemaakt. Met de juiste toegangsrechten kunt u teksten aanmaken in > Algemene Instellingen > Content Designer. Zorg ervoor dat de categorie en context van de brief staan ingesteld op “mailing”.

Stappenplan

This is box title

Voorbeeld: u behandelt al jaren katten die hyperthyreoïdie hebben met “Medicijn OudA”, maar nu is er een alternatief geneesmiddel op de markt gebracht met de naam “Medicijn NieuwB”. U wilt een mailing sturen naar cliënten die hun hyperthyroïde kat behandelen met “Medicijn OudA” om ze te informeren dat er een nieuw diergeneesmiddel beschikbaar is.

1. Ga naar > Mailing > Mailing Filter Toepassen Producten.
  2. Geef aan hoe u deze mailing wilt versturen.

3. Als deze mailing een eerder verzonden mailing opvolgt, en dus alleen verstuurd moet worden aan cliënten die de eerdere mailing hebben ontvangen, kunt u de eerdere mailing selecteren uit het dropdownmenu “mailing gehad”.

4. Als u deze mailing naar cliënten wilt sturen die een specifieke diersoort of zelfs een specifiek huisdierras hebben, kunt u dat op de volgende regel aangeven.
    This is box title
    In ons voorbeeld willen we deze mailing alleen naar katteneigenaren sturen, omdat ons nieuwe medicijn “Medicijn NieuwB” alleen gebruikt kan worden voor katten. Het ras is niet relevant in onze mailing, dus laten we dat veld leeg.

5. Geef aan of u deze mailing alleen wilt versturen aan diereigenaren die na een bepaalde datum actief zijn geweest.

6. Het is tevens mogelijk om op het het geslacht te filteren.
  7. Als u wilt filteren op de leeftijd van de patiënten die het product hebben ontvangen, kunt u het datumbereik aangeven met behulp van de datumkiezer of door de datums in de datumvelden in te typen. U kunt ook aangeven of u patiënten zonder geboortedatum (in de patiëntdata) wilt aanschrijven.

8. Het is mogelijk om een gewichtslimiet in te stellen voor patiënten die het product hebben ontvangen. Standaard is deze ingesteld op alle gewichten boven 0 kg.

9. Selecteer het product waarop u wilt filteren.
    This is box title
    TIP: U kunt meerdere producten selecteren door de CTRL-toets ingedrukt te houden terwijl u verschillende producten selecteert.
  10. U kunt filteren op basis van of een patiënt een product al dan niet heeft gekregen. U kunt ook filteren op een specifiek batchnummer. Wellicht moet u alle patiënten die een bepaalde batch voorgeschreven hebben gekregen, terugroepen.

11. Als u het datumbereik waarbinnen een product werd afgenomen moet beperken, kunt u het datumbereik aangeven met behulp van de datumkiezer of door de datums in de datumvelden in te typen.
  12. Als u bij stap 2 de optie “brieven”, “e-mail” of “sms” heeft geselecteerd, kunt u de standaardtekst selecteren die u wilt gebruiken.
  13. Klik op Toon Selectie om de resultaten te zien. Indien gewenst kunt u cliënten uitvinken die de mailing niet hoeven te ontvangen, door middel van de selectievakjes aan de linkerzijde.

14. Klik op Print/Verstuur Selectie om de mailing te verzenden aan de geselecteerde cliënten.

Meer hierover

Hoe kan ik zien welke mailings ik heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Mailinggeschiedenis.
  2. U ziet een overzicht van alle mailings die door Animana zijn verstuurd. De datum van de mailing, de verzendmethode, het onderwerp van de mailing en het aantal ontvangers staan in het overzicht vermeld.

This is box title

TIP: U kunt de kolommen sorteren door op de pijlen boven een kolom te klikken.

Hoe kan ik zien welke mailings ik via sms heb verstuurd?

1. Ga naar > Mailing > Overzicht Verzonden SMS.
  2. U ziet een overzicht van alle sms-berichten die door Animana zijn verzonden. De datum van het sms-bericht, de tijd, het mobiele telefoonnummer, de naam van de eigenaar en het huisdier, de gebruikersnaam van de gebruiker die het sms-bericht heeft verstuurd, de context, het aantal sms’jes en de status wordt vermeld. Voor sms-berichten die via een mailing zijn verzonden, wordt de context “mailing” gespecificeerd.

This is box title
    TIP: U kunt de kolommen met een pijl bovenaan sorteren door op de kolomnaam te klikken.