Hoe doe ik een Petbase chipregistratie in Animana?

Petbase chipregistraties kunnen rechtstreeks gedaan worden vanuit het patiëntdossier.

This is box title

Let op: per 1 November 2021 is Identificatie & Registratie (I&R) Hond van kracht. De PetBase integratie voldoet niet aan de officiële regels voor I&R Hond. Dat betekent dat je per 1 November 2021 PetBase microchips, die bij honden geplaatst worden, via de PetBase website moet registreren. Je kunt de PetBase integratie wel gebruiken voor alle andere diersoorten. Voor meer informatie kun je PetBase een e-mail sturen via info@petbase.eu.

Voordat je begint

This is box title

De Petbase plugin moet eerst geïnstalleerd worden voordat je hiermee aan de slag gaat. Neem hiervoor contact op met het Customer Support team.

Stappenplan

1. Open een patiëntdossier.
    This is box title
    Let op: gaat het om een hond? Registreer de chip dan vanaf 1 November 2021 (tot nader bericht) hier via de PetBase website.
  2. Klik aan de linkerzijde op het dropdownmenu en selecteer Petbase.
  3. Vul op het volgende scherm alle gegevens in. Animana vult een aantal gegevens al in vanuit het dossier:
  4. Klik op Opslaan.
  5. Je ziet een bevestiging op je scherm. Als je de bevestiging wilt downloaden en printen, klik je op Registratie Bestand Downloaden.

6. Klik op het tabblad Patientdata.
  7. Onderaan de pagina in het blok “identificatie” is het chipnummer toegevoegd.
  8. Klik op Alle Details.
  9. Klik op Bewerken achter het chipnummer om de gegevens waar nodig aan te vullen.
  10. Klik aan de rechterzijde op Opslaan.