In focus: Een betaling verwerken

Op deze pagina vind je al onze hulpbronnen met betrekking tot het verwerken van betalingen in Animana.

Instructionele video’s

Deze video’s zijn Engelstalig met Nederlandse ondertiteling.

Deze video’s zijn onderdeel van onze gratis online cursus Een algemene introductie tot Animana. Klik hier om naar de cursus te gaan.

Hulpartikelen

Een nieuwe betaling verwerken

Een betaling wijzigen of terugbetalen

Rapportage over betalingen

Overig

Veelgestelde vragen

Wat is A&B?
“A&B” staat voor “Afronden + Boek Verschil”.

Als je deze functie selecteert, wordt het “Nu betaald” bedrag automatisch afgerond naar de dichtstbijzijnde 5 cent. Als je handmatig een bedrag invoert dat meer dan 50 cent afwijkt van het “Nu betaald”-bedrag, wordt het verschil in rood weergegeven. Indien aangevinkt, zullen alle verschillen worden geboekt op een systeemgrootboek voor betalingsverschillen.

Waar verschijnt de beschrijving van de betaling?

Als een beschrijving van de betaling is toegevoegd wanneer “Geen betaling” is geselecteerd, dan zal de beschrijving in het cliëntdossier verschijnen als een notitie. Als je deze niet ziet, controleer dan of het selectievakje voor de categorie “notitie” is ingeschakeld in de filters bovenaan.

Als een betalingsbeschrijving wordt toegevoegd wanneer een betaling wordt verricht, dan verschijnt de beschrijving in het cliëntendossier bij de betaling. Als je dit niet ziet, controleer dan of het selectievakje voor de categorie “betaling” in de filters bovenaan is ingeschakeld.

Is er een limiet aan de lengte van de beschrijving van de betaling?
Ja, de beschrijving van de betaling is beperkt tot 140 tekens.
Waar vind ik factuurinformatie in het betalingsscherm?

Klik op het pijltje links naast de factuur om precies te zien welke producten en diensten in die factuur zijn opgenomen. Je ziet per factuurregel de datum, productnaam, patiënt, het aantal, de prijs, eventuele korting, btw en totaal.

Als er al een deelbetaling is gedaan op deze factuur, dan wordt ook de betaaldatum, het tijdstip, de betaalmethode en het transactiebedrag gespecificeerd.

Hoe kan ik alle facturen selecteren/de-selecteren?
Om alle facturen te selecteren (of deselecteren), gebruik je het selectievakje linksboven in de tabel, naast de kop “Factuurnummer”.

Hoe kan ik facturen e-mailen vanuit het betalingsscherm?

Selecteer in het betalingsscherm de juiste facturen en klik op de knop Factuur email.

Er is een betaling dubbel opgeslagen, hoe kan dat?

Er is een scenario waarin een betaling dubbel opgeslagen kan worden. Dit gebeurt alleen als de factuurbetaling in 2 internetbrowser-tabbladen tegelijk open staat en opgeslagen wordt. Wij adviseren om te werken in 1 browser-tabblad om problemen met dubbel opslaan of overschrijven van reeds opgeslagen data te voorkomen. Met de juiste toegangsrol kun je de betaling verwijderen of tegenboeken. Dit artikel geeft hier meer informatie over.